Maattabellen

Europese en Engelse maten


In de schoenenbranche wordt vaak gewerkt met twee verschillende maatsystemen. Namelijk het Franse maatsysteem (veelal wordt dit het algemene Europese systeem genoemd) én het Engelse maatsysteem (UK maten).
 
Hieronder ziet u hoe in de regel de vertaalslag wordt gemaakt van Engelse maten naar Europse maten:

 

In praktijk kan het weleens voorkomen dat een schoen in een bepaalde maat afwijkt van het bovenstaande (bijvoorbeeld omdat een fabrikant een andere omrekening hanteerd). In zo'n geval ziet u bij de beschikbare maten van de desbetreffende schoen een andere (beter kloppende) vertaling van de maten staan.

Welke maat moet ik bestellen?

Als u een schoen in onze webshop wilt bestellen dan ziet u bij ‘maat’ direct welke maten er voorradig zijn. Wij hebben voor de duidelijkheid bij iedere schoen in onze webshop zowel de Europese als de Engelse maat vermeld. Echter staat de Europse maat voor de de daadwerkelijke bestelmaat. Dit is dan ook de maat die u uiteindelijk in uw winkelwagen zult aantreffen.

Wandelschoenen

Bij onze wandelschoenen wordt ten opzichte van de bovenstaande tabellen met een nóg iets andere maatvoering gerekend . Ter verduidelijking hieronder weer een overzicht, deze heeft dus alleen betrekking op wandelschoenen!

Het verdient de aanbeveling om te zeggen dat wandelschoenen veelal een (halve)maat groter mogen zijn dan de oorspronkelijke schoenmaat. Dit omdat de voet tijdens het wandelen behoorlijk kan opzwellen. Het is dan noodzakelijk dat de voet voldoende ruimte in de schoen blijft houden. 

Schachtwijdtes

Hoe meet ik de kuitwijdte bij laarzen?

Wij hebben bij de lange laarzen die op onze site staan veelal een kuitwijdte toegekend. U vindt de kuitwijdte van een laars in de artikelomschrijving. Wij hebben onderscheid gemaakt in de volgende kuitwijdtes:
 
S omtrek 34 cm 
M omtrek 37 cm
L omtrek 40 cm (Indien stretch achterkant een uitrek van 41 cm)
XL omtrek 43 cm (Indien stretch achterkant een uitrek van 44 cm)
XXL omtrek 46 cm (Indien stretch achterkant een uitrek van 50 cm)

Dit is echter een indicatie van de kuitwijdte.  Wij hebben de kuitwijdte van de laarzen gemeten aan de buitenkant van de laars op ongeveer 5 cm van de bovenkant (het breedste gedeelte). U kunt het beste de kuitomvang van het breedste deel van de kuit opmeten. Laat geen ruimte over tussen uw kuit en de centimeter. Meet beide kuiten op en gebruik de maat van de breedste kuit. Draagt u vaak leggings of lange kousen? Tel dan 1 cm op bij uw kuitwijdte. Draagt u vaak de broek in de laars? Tel dan 2 cm op bij uw kuitwijdte.

Voor advies over de juiste kuitwijdte kunt u natuurlijk ook onze ‘stenen’ winkel in Naaldwijk bezoeken, of bel ons op: 0174 624631.