Breedte- en wijdtematen

Wat zijn breedtematen en wat betekent wijdte G, H of K?

Diverse merken binnen onze collectie werken met breedtematen (door verschillende fabrikanten ook wel wijdtematen genoemd). Maar wat betekent zo'n breedtemaat nu precies en hoe weet u of u een breedtemaat nodig heeft?

Wanneer een schoen op een breedtemaat gemaakt is, wil dit zeggen dat er extra ruimte (volume) in de voorvoet van de schoen aanwezig is. Deze extra ruimte wordt aangeduid met een letter. Bijvoorbeeld G, H of K. Oplopend met het alfabet wordt het volume van de schoen steeds iets groter. Oftewel een H is voelbaar breder dan een G.

Een schoen met wat extra ruimte kan een uitkomst bieden wanneer een standaard breedte te smal voor u blijkt te zijn. Vaak voelt u direct bij het passen al of een schoen te smal voor u is. Maar houdt ook in de gaten dat de voet bij iedereen de loop van de dag licht opzwelt, waardoor de voet aan het eind van de dag net iets meer ruimte nodig heeft dan aan het begin van de dag. Een te smalle schoen kan resulteren in een zeurend gevoel bij de bal van de voet of op termijn zelfs leiden tot een dood gevoel in de voeten. Om plezierig en comfortabel te kunnen lopen op een schoen is het dus noodzakelijk dat de voet voldoende ruimte heeft. Uiteraard dient men er anderzijds wel voor te waken dat de schoen goed om de voet blijft sluiten en niet te ruim zit. Teveel ruimte in de schoen gaat ten koste van steun en stevigheid en kan zelfs wrijving veroorzaken. We benadrukken daarom altijd het belang dat een schoen zowel in de lengte als de breefte goed moet aansluiten, zodat deze uw voet zoveel mogelijk comfort en steun kan bieden.

Gelukkig is er bij Van Alphen voldoende kennis en ervaring in huis om u te helpen bij het vinden van een schoen die past bij uw voet.

Binnen onze collectie vindt u de volgende breedtematen:

en G (normale leest);
H en (brede leest);
J en K (extra brede leest).

Wanneer er bij bepaalde schoen in onze webshop niets vermeld staat over de breedte, dan kunt u er vanuit gaan dat deze als een G breedte valt.

U kunt ook binnen de verschillende artikelgroepen (veterschoenen, instappers, hakschoenenen etc.) op breedtemaat zoeken. Wanneer u links in het scherm bij 'filteren' de gewenste breedtemaat aan vinkt, verschijnen binnen enkele seconden alle schoenen in die breedtemaat op het scherm.

Heeft u meer vragen over breedtematen of over de wijdte van een bepaald model schroom dan niet om ons te bellen of mailen. Uiteraard lichten wij graag het één en ander toe.